Διατροφικές συμβουλές για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας!

Διατροφικές συμβουλές για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας!

Η καθημερινότητά μας άλλαξε δραματικά το τελευταίο έτος, με αποτέλεσμα να αμελήσουμε κάποιες από τις υγιεινές μας συνήθειες.  Πώς μπορούμε όμως να επαναφέρουμε τη διατροφή μας σε πρόγραμμα; Το μυστικό είναι να κάνουμε αλλαγές στον υγιεινό τρόπο ζωής μας που να ευνοούν την υγιεινή διατροφή, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον. Παρακάτω θα βρεις διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς την φόρμα σου με νέες υγιεινές συνήθειες:

  • Συνέχισε το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι

Ένα θετικό στοιχείο από την περσυνή χρονιά, είναι ότι περισσότεροι άρχισαν να μαγειρεύουν στο σπίτι. Ακόμα και όταν ξανανοίξουν τα εστιατόρια, το να μαγειρεύεις τα περισσότερα γεύματα στο σπίτι, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις περισσότερες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να εμπλουτίσεις την μαγειρική σου με φρούτα και λαχανικά, αλλά και υγιεινά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το ψάρι, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμε ίνες, και άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές, συμπεριλαμβανομένων και των φυτικών πρωτεϊνών. Παρόλο που για πολλούς από μας το μαγείρεμα είναι κουραστικό, οι νέοι πειραματισμοί στην κουζίνα με φρέσκα υλικά και νέες συνταγές μπορούν να κάνουν την υγιεινή διατροφή νόστιμη και διασκεδαστική. 

  • Απολαύστε υγιεινό φαγητό απ’ έξω

Μέχρι να επανέλθουμε και να μπορούμε να τρώμε σε εστιατόρια, πολλοί από μας στρέφονται στο έτοιμο φαγητό απ’ έξω για αλλαγή στην καθημερινότητα τους, αλλά και για να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Αντί να χρησιμοποιείς τις παραγγελίες ως δικαιολογία για τις διατροφικές ατασθαλίες σου, προσπάθησε να επιλέγεις γεύματα που να ταιριάζουν περισσότερο σε ένα υγιεινό πρόγραμμά διατροφής. Αφιερώστε χρόνο για να επιλέξεις γεύματα που περιλαμβάνουν άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα, μια ανάμεικτη σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνες. 

  • Επικοινώνησε με άτομα που κάνουν το ίδιο

Όταν κάνουμε δίαιτα ή διατροφικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες για απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να έχουμε επαφή με ανθρώπους που επιθυμούν, όπως κι εσύ, να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η αλήθεια είναι ότι γίνεται πιο ενδιαφέρον να μοιράζεσαι αγαπημένες υγιεινές συνταγές, ή να μιλάς για τις καθημερινές προκλήσεις, προβληματισμούς και πειρασμούς που αντιμετωπίζεις  καθώς και η υποστήριξη ακόμη και από απόσταση, μπορούν να βοηθήσουν στις ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Τα social media μπορούν να σου προσφέρουν ποικιλία επιλογών από διατροφολόγους, chef και ειδικούς που γνωρίζουν και μπορούν να σε βοηθήσουν με συμβουλές για ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

  • Το μυστικό είναι προετοιμασία

Όταν εργάζεσαι από το σπίτι, οι πειρασμοί είναι περισσότεροι και ασυνείδητα  επιθυμείς ένα σνακ ή τρως ανθυγιεινές τροφές, επειδή είναι η εύκολη και γρήγορη λύση. Όμως, είναι εξίσου εύκολο να φτιάξεις ένα υγιεινό σνακ, εάν είστε οργανωμένοι και έχετε έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά. Για παράδειγμα μπορείς να στο ψυγείο σας κομμένα καρότα και σέλινο μαζί με λίγο χούμους, και αμέσως έχεις ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ. Επίσης, ένα μπολ με φρέσκα φρούτα πάνω στον πάγκο μπορεί να αποτελέσει ένα υγιεινό σνακ. Επιπλέον, μπορείτε να κόψετε ένα μήλο, μια μπανάνα και ξηρούς καρπούς και να φτιάξετε ένα γρήγορο και υγιεινό πρωτεϊνούχο ρόφημα. Ο προγραμματισμός των γευμάτων μπορεί να είναι χρονοβόρος αρχικά, αλλά έτσι είναι πολύ πιο πιθανό να ακολουθήσεις ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο όλη την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει αν εφοδιάσεις σωστά το ψυγείο, την κατάψυξη και τα ντουλάπια με υγιεινές επιλογές. 

  • Ξεκίνησε ένα υγιεινό τρόπο ζωή με τα προϊόντα της Herbalife Nutrition

Η νέα γενιά ροφημάτων Formula 1 της Herbalife Nutrition, η οποία δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για υγιεινή διατροφή και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καθώς παρέχουν 18g φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα, προσφέρουν 4g εδώδιμων ινών και καλύπτουν τουλάχιστον το 38% της συνισταμένης πρόσληψης 25 βιταμινών και μετάλλων. Προσφέρει γεύση, ποιότητα, θρεπτικά και φυτικά συστατικά με ταυτόχρονη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Αν ακολουθείς χορτοφαγική δίαιτα μπορείς επίσης να τα προσθέσεις στη διατροφή σου καθώς παρασκευάζονται από vegan συστατικά, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και στη θρεπτική ποιότητα, παρέχοντας σωστή διατροφή, ευκολία και γεύση σε ένα απολαυστικό ρόφημα σε 9 διαφορετικές γεύσεις! Επιπλέον, η Herbalife Nutrition διαθέτει προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως μπάρες πρωτεΐνης, αλμυρά και γλυκά σνακς με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε βιταμίνες και μέταλλα.

Ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος σε πολλά επίπεδα. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου εάν πήρες κιλά ή αν δεν ασκήθηκες όσο θα ήθελες. Επίσης, εάν ξέφυγες για λίγο από το υγιεινό διατροφικό σου πλάνο, ανασυγκροτήσου και συνέχισε. Η ενίσχυση του οργανισμού σου με τα σωστά διατροφικά στοιχεία και η τακτική άσκηση, είναι υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να διατηρήσεις. Δώστε κίνητρο στον εαυτό σου γνωρίζοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνετε για εσένα! 

 

Facebook: https://www.facebook.com/HerbalifeGreeceCyprus/

Intagram: https://www.instagram.com/herbalifenutrition.gr/?hl=el

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL29529CF1FF4A369F