24ωρη Αθλητική Σειρά Διατροφής

H24 SERIES

Η συχνή άσκηση είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του σώματος, για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την επίτευξη μιας μακροχρόνιας υγείας. 

Είναι γεγονός πως η ένταση, η διάρκεια και ο τύπος της άσκησης επηρεάζει σημαντικά τις καθημερινές μας ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης πέρα από τις θερμίδες που καταναλώνουμε -«καίμε» ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα συστατικά που ρυθμίζουν όλες τις βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα μας και στο μεταβολισμό των μυών.

Η αθλητική διατροφή είναι ένα πεδίο διατροφής που αφενός  στοχεύει  στη διατήρηση  της υγείας του αθλητή και αφετέρου στην ενίσχυση και στη  βελτιστοποίηση της σωματικής κατάσταση. Όλα τα χαρακτηριστικά της στοχεύουν  στη μεγιστοποίηση της απόδοσης στην προπόνηση και στους αγώνες.

Μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της αθλητικής διατροφής είναι:

 • Η ενεργειακή πρόσληψη: θερμίδες που απαιτούνται για τη κάλυψη των αναγκών της άσκησης και γενικότερα του σώματος
 • Η ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών: τα γραμμάρια των υδατανθράκων - πρωτεϊνών-λιπαρά
 • Η αναλογία των μακροθρεπτικών συστατικών: ποσοστά κάλυψης της συνολικής ενέργειας σε πρωτεΐνες-υδατάνθρακες-λιπαρά
 • Η κατανομή των γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας
 • Η χρονική στιγμή των γευμάτων
 • Η πρόσληψη  βιταμινών, ιχνοστοιχείων και  αντιοξειδωτικών για αποκατάσταση
 • Η απαραίτητη ενυδάτωση

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά απαιτούν πολύ συγκεκριμένες, αυστηρές και σταθερές διατροφικές συνήθειες που πολλές φορές οι αθλητές αδυνατούν να τις πετύχουν. Η αδυναμία κάλυψης των αναγκών τους,  οφείλεται σε αρκετούς λόγους, παρακάτω θα αναφέρουμε ορισμένους από αυτούς:

 • η έλλειψη χρόνου
 • η αδυναμία προετοιμασίας των απαραίτητων γευμάτων
 • η έλλειψη των κατάλληλων οδηγιών
 • οι παγιωμένες καθημερινές λανθασμένες συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει

Μια συνήθης πρακτική των αθλητών για να ενισχύσουν την κάλυψη των διατροφικών  τους στόχων, είναι η χρήση συμπληρωμάτων τα οποία καταναλώνονται πριν-κατά τη διάρκεια και μετά τη προπόνηση. Τα περισσότερα αθλητικά συμπληρώματα αποτελούνται από φόρμουλες που περιέχουν ένα σύνολο μακροθρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων σε μια πολύ συγκεκριμένη αναλογία, και έχουν σκοπό να ενισχύουν τον διατροφικό στόχο του αθλητή για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Είναι γεγονός πως οι αθλητές, έχουν  πολλαπλάσιες ανάγκες  σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ενέργεια συγκριτικά με ένα μέσο άνθρωπο. Η χρήση ενός συμπληρώματος διατροφής μπορεί να  ενισχύσει σημαντικά την ημέρα του αθλητή με όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά. Το βασικότερο πλεονέκτημα των συμπληρωμάτων έγκειται στη ταχεία παροχή και αναπλήρωσή των θρεπτικών συστατικών, καθώς τα συστατικά αυτά μπορούν να καταναλωθούν πολύ κοντά χρονικά μετά την προπόνηση και απορροφώντας πολύ πιο γρήγορα χάρη στη δομή και τη σύνθεσή τους.

Παραδείγματος χάρη, ένα μετα- εξασκητικό συμπλήρωμα θα πρέπει να στοχεύει στο να παρέχει στον αθλητή επαρκή ενέργεια και με μια συγκεκριμένη αναλογία πρωτεϊνών και υδατανθράκων για διάστημα 30-180 λεπτών. Με αυτό τον τρόπο  ο μυς μπορεί να  αξιοποιεί άμεσα και στο μέγιστο βαθμό όλα τα θρεπτικά στοιχεία με σκοπό να κάνει την αποκατάσταση που χρειάζεται όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Οι ανάγκες των αθλητών είναι αρκετά δυναμικές και μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η επιλογή ενός συμπληρώματος διατροφής θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα το στόχο του αθλητή, το άθλημα, την προπονητική περίοδο και τις διατροφικές ανάγκες ή τις διατροφικές ελλείψεις του. Επίσης, πέρα από τις διατροφικές ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του συμπληρώματος, ένα βασικό  κριτήριο επιλογής των συμπληρωμάτων είναι η ποιότητα των πρώτων υλών που περιέχουν και η ασφάλεια τους ως προς τη συχνή κατανάλωση και την τήρηση των κανονισμών anti-doping. Θα πρέπει τα συμπληρώματα να πληρούν και να διαθέτουν όλες τις κατάλληλες πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας.

Η σειρά αθλητικής διατροφής Herbalife24 της Herbalife Nutrition αποτελεί μια ολοκληρωμένη σειρά διατροφικής υποστήριξης των αθλητών καθώς περιλαμβάνει 6 προϊόντα με διαφορετική σύνθεση το καθένα, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες όλων των αθλητών πριν, μετά και κατά την διάρκεια της προπόνησης για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα προϊόντα, καθώς επίσης και οι οδηγίες χρήσης του κάθε προϊόντος:

 • Herbalife24 Formula 1 Sport Πρωτεϊνούχο Ρόφημα à  Προορίζεται για αθλητές που έχουν σκοπό την απώλεια ή διατήρηση βάρους τους καθώς έχει χαμηλή θερμιδική αξία αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, εδώδιμες ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Η σύνθεσή του καθιστά το Herbalife24 Formula 1 Sport Πρωτεϊνούχο Ρόφημα ιδανικό υποκατάστατο γεύματος με γεύση Vanilla Cream πριν από μια  προπόνηση.
 • Herbalife24 Hydrate Ποτό Ηλεκτρολυτών à Είναι ένα μίγμα ηλεκτρολυτών και βιταμινών χωρίς θερμίδες. Προορίζεται  προς κατανάλωση κυρίως κατά τη διάρκεια και μετά τη προπόνηση και  αποσκοπεί να αποκαταστήσει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα καθώς επίσης και αναγκαίων βιταμινών που «χάνονται» κατά τη διάρκεια της άσκησης χωρίς να δίνει περιττές θερμίδες, με γεύση πορτοκάλι.
 • Herbalife24 Prolong Ρόφημα Υδατανθράκων/ Πρωτεΐνης à Προορίζεται για παρατεταμένη άσκηση, όπου με τη κατάλληλη ποσότητα και σύνθεση υδατανθράκων και πρωτεϊνών, παρέχει σταθερή ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης καθώς επίσης να προστατεύει από το μυϊκό καταβολισμό, δηλαδή την απώλεια μυϊκής μάζας. Αποτελεί το ιδανικό ρόφημα με γεύση εσπεριδοειδών για πρόσληψη κατά τη διάρκεια εντατικών ή έντονων προπονήσεων.
 • Herbalife24 Rebuild Strength Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Αποκατάστασης à Πρωτεϊνούχο ρόφημα με γεύση σοκολάτα, το οποίο προορίζεται για αθλητές δύναμης ή μετά από άσκηση με αντιστάσεις (βάρη-γυμναστήριο). Περιέχει μια σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών (25g /μερίδα) υψηλής βιολογικής αξίας και απορροφητικότητας με σκοπό τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας μετά από αναερόβια άσκηση.
 • Herbalife24 Rebuild Endurance Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Αποκατάστασης à Είναι ένα ρόφημα υδατανθράκων και πρωτεϊνών για μετά τη προπόνηση που προορίζεται κυρίως για αθλητές αντοχής που θέλουν να μέγιστη αποκατάσταση. Παρασκευάζεται από πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας (ορού γάλακτος και καζεΐνη) με γεύση βανίλια.
 • Herbalife24 CR7 Drive Αθλητικό Ρόφημα à Το Herbalife24® CR7 Drive είναι ένα αθλητικό ρόφημα με μοναδική γεύση acai berry που αναπτύχθηκε από ειδικούς διατροφολόγους και τον διεθνή ποδοσφαιριστή, Cristiano Ronaldo. Πρόκειται για ένα ακόμα μίγμα ηλεκτρολυτών που περιέχει ιδανικό μίγμα υδατανθράκων για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της προπόνησης με σκοπό να αναπληρώνεται το μυϊκό γλυκογόνο και οι πολύτιμες βιταμίνες συμβάλλουν στον ενεργειακό μεταβολισμό μας όπως η βιταμίνη C, B1, Β12.

Όλα τα προϊόντα της σειράς αθλητικής διατροφής Herbalife24 έχουν ελεγχθεί και διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση INFORMED SPORT, που εγγυάται την ποιότητά, την ασφάλεια και την καθαρότητα από απαγορευμένες ουσίες σύμφωνα με το διεθνή κώδικα Απαγορευμένων ουσιών της WADA.

Tip --> για να έχουν τη βέλτιστη επίδραση τα συμπληρώματα, θα πρέπει ο ασκούμενος ταυτόχρονα να εστιάζει στη βελτιστοποίηση των γευμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όπως προτείνονται από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του.

Στέφανος Δημητριάδης

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

Ακολουθήστε μας!

Facebook: https://www.facebook.com/HerbalifeGreeceCyprus/

Instagram: https://www.instagram.com/herbalifenutrition.gr/?hl=el

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL29529CF1FF4A369F

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@herbalifenutrition_gr_cy